Velkommen til Fernandas Hage sameie! Denne siden er laget for å hjelpe deg i gang med det mest nødvendige, og har du spørsmål som ikke besvares her, er det bare å ta kontakt med styret på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Nøkler

Med leiligheten fulgte det opprinnelig med 3 nøkler til inngangsdøren til leiligheten, 3 nøkler som er merket med FXxxxx Kx som passer til bommene i sameiet og til takterrassene for de som bor i 8. etg. Det fulgte også med 3 nøkler til postkassen som er merket med DinBox. Til sikringsskapet i gangen hvor strømmåleren og hovedsikringen til leiligheten er plassert. Denne nøkkelen er en standard OLU-nøkkel, men er i de fleste tilfeller ikke merket. Til alle dørene til fellesområdene er det sorte elektroniske nøkkelbrikker, som kan minne om et gitarplekter.

Nøkkelbrikker, nøkkel til bommen og emner for nøkkel til postkassen kan bestilles av styret. Nøkkel til leiligheten og sikringsskapet kan hhv. slipes og kjøpes hos låsesmeder. Nærmeste låsesmeden som har alt på lager er Låsespesialisten i Grefsenveien, rett ovenfor Nordpolen.

Til garasjeanlegget er det også mulig å bestille fjernkontroll for å unngå å måtte stoppe ved inn- og utkjøring.

Strøm

Alle seksjonene i sameiet har fått nye strømmålere, slik at det ikke er nødvendig å avlese disse manuelt. Ved overtakelse/overlatelse av leilighet til andre, kan det være smart å lese av strømmålerene, slik at en har kontroll på at avregningen blir riktig. Når en flytter inn, bør en snarest mulig tegne eget abonnement på strøm, slik at en unngår tilleggsgebyr for pliktlevering. Mer informasjon vedr. pliktlevering finnes på Hafslund sin hjemmeside.

Avfallshåndtering

Sameiet har totalt 5 avfallsbeholdere som er plassert rett ved nedkjøringen til garasjeanlegget. De tre nærmest nedkjøringen er til husholdningsavfall og de to andre er til papp og papir. Glass og metall skal kastes i egen avfallsbeholder ved FN 3 D i Fernanda Nissens gate. Annen søppel som møbler etc. må avhendes på annen måte, f.eks. ved returstasjonen på Haraldrud i Brobekkveien. Søppel skal ikke hensettes på fellesområder.

Videoovervåking

Om du opplever tyveri eller herværk av noe slag bør styret kontaktes snarest mulig for å kunne ta ut videomateriale for overlevering til politet. Alle er på lagt å slette opptak etter 7 dager om det ikke er noen spesielle hendelser, slik at det er avgjørende at hendelsene blir meldt styret middelbart.

Parkering og adkomstveier

Innenfor bommene på sameiets fellesområder er det parkering forbudt, og utenfor bommene er det all stans forbudt. Ved behov for parkering ved inn og utflytting er det mulig å få parkeringsdispensasjon fra styret, men kun for anviste plasser, da store deler av veien i sameiet enten er veier for utrykning eller brannoppstillingsplass.

På gjesteparkeringen, plass 1 og 2 i garasjeanlegget, er det kun tillatt for gjester å parkere og parkeringsbestemmelsene blir fulgt opp av P-Service AS. For å få pakeringstillatelse til gjesteparkeringen må skjema som ligger på hjemmesiden fylles ut og leveres til styret.

Sykkelparkering

Sameiet har egen sykkelbod med inngang fra garasjeanlegget med inngang til venstre for garasjeporten, sett fra innsiden. Det oppfordres til å bruke denne eller egen bod i størst mulig grad, for å redusere muligheten for sykkeltyverier mest mulig. Sameiet har noen sykkelstativer utendørs, men de anbefales kun brukt til korttidsparkering og til sykler av liten verdi. Sykler som er parkert utendørs andre steder enn i sykkelstativene vil bli fjernet.

Gressklipping

For de som bor i 1. etg. så må disse selv sørge for å vedlikeholde grøntområdet innenfor hekken. Sameiet har en gressklipper som kan lånes ved henvendelse til styret. Hekkene blir klippet av sameiet.

Husordensregler og vedtekter

Alle brukere av eiendommen er forpliktet til å følge sameiets husordensregler og vedtekter, det er derfor en stor fordel å lese disse, slik at en unngår unødvendige klager eller misfornøyde naboer.

Merking av postkasser

Inntil videre merker beboerne selv postkassene etter eget ønske, men det er ikke tillatt med klistrelapper utenfor navnefeltet. Etter hvert vil styret besørge merkingen, slik at alle postkassene blir merket på samme måte.

Ringeklokker

Ringeklokkene oppdateres av styret, så ønsket navn må sendes til styret. Det er maksimalt plass til 19 tegn, avhengig av bredden på bokstavene. Formatet som brukes er Etternavn1/Etternavn2 med skråstrek og uten mellomrom, for å spare plass.

TV og Internett

Sameiet har kollektiv avtale med Viken Fiber om levering av tv og internett fra Altibox.

Kanalpakken er Altibox TV Basis som er grunnpakken og 20 ekstra kanaler. I denne pakken inngår også TV Overalt som er en app til både Google Android og Apple iOS nettbrett og mobilenheter. I abonnementet inngår også en mottaker med opptaksmulighet (PVR). Ved bestilling av flere kanaler eller feilmelding kan kundeservice hos Viken Fiber kontaktes, se Viken Fiber sin hjemmeside. For mer informasjon om kanalpakkene, se Kanaloversikt.

Internettabonnementet er 75/75 Mb, og dekker de aller fleste behovene. Det trådløse nettet som er levert av Altibox har aksesspunktet som oftest plassert i sikringsskapet, som har ståldør. Dette er en svært uheldig plassering, og det anbefales derfor å slå av denne funksjonen og heller montere et eget aksesspunkt i uttaket i f.eks. stuen.

Kostnadene for TV og Internett blir spesifisert som to separate tjenester på fakturaen for felleskostnader, slik at de som får dekket internett av arbeidsgiver kan levere fakturaen til arbeidsgiver for refusjon og riktig skatteberegning.

Felleskostnader

Felleskostnadene blir krevet inn av forretningsfører. Det er derfor viktig at adresseforandring og endring i kontaktinformasjon meldes til forretningsfører eller styret.